Fredag <3

Hej, hej!
Äntligen är det fredag kväll och tentan i ekonomin är avklarad. pjuh!
Det gick nog ganska bra ändå, trots min bistra inställning :P
Jag svarade ju ialla fall på alla frågor, så några poäng måste jag ha skramlat ihop...

Efter plugget åkte jag in till stan och mötte upp pappa. Vi gick till en mongolisk restaurang och åt buffé. Mums!
Sedan åkte jag vidare och mötte upp syster och bror. Vi tog en liten runda i stan, men jag köpte ingenting, åkte mest in för att träffa dom :)

Det här var vi, år 2005... Haha!




Ikväll är det fredagsfinal på idol!!! Missa inte :P

Vad händer i vecka 17

Satt och fyllde i min gravidbok som jag fick utav Dessan för ett par veckor sedan och läste några rader om vad som ska hända den här veckan.


Såhär står det;
Från och med den här veckan börjar bebisen samla på sig fett, för att skydda inre organ och för att hålla värmen efter födseln. Vikten är omkring 100g, vilket är dubbelt så mycket som förra veckan. Fötterna har hunnit bli hela två centrimeter långa.

Det är ganska häftigt, tycker jag :)

Träning med Dixie

Var på brukshundklubben igår och tränade med Dixie. Filmar med mobilkameran + att det är mörkt ute, därav det taskiga kvalitén.




Halloj

Idag har jag försökt plugga. Men av någon konstig jäkla anledning så kommer man på 7 miljoner andra saker man kan göra istället för att plugga. Jag har tex varit ute och promenerat med Dixie i en timme, varit i centrum och köpt en miniräknare, kollat kläder och hälsat på kickstjejerna, varit hos syrran och lånat klänning och skor till på lördag, samt kollat på TV och handlat mat.

Vad är det som händer på lördag undrar ni nu?
Jo, vi ska på dop (och ett hemligt bröllop, som vi egentligen inte vet om)
Det skulle varit en överraskning tror jag men vi råkade visst få reda på det av någon anledning!?!?! :)

Jäjä, dags att slänga sig ner i soffan och glo på TV en stund nu kanske?

Godnatt :)

16 hela...

Ja, då var man 16 hela veckor gången och går alltså in i vecka 17 imorgon. Det är ganska precis tre veckor kvar till ultraljudet som jag lite nervöst ser framemot. Det är så många frågor som snurrar runt i huvudet. Lever barnet? Är det friskt? Är det en tjej eller kille?

Vi har bestämt oss för att ta reda på vad det blir för kön. Inte för att det spelar någon som helst roll, utan för att vi är så nyfikna och otåliga :P
För mig spelar det absolut ingen roll att jag får reda på det nu istället för vid födseln, men det är ju helt klart en smaksak har jag märkt.

Min vikt när jag blev gravid: 61,2kg
Min vikt i nuläget: 66,6kg
Jag har alltså gått upp 5,4kg, vilket motsvarar ungefär 0,3kg i veckan.
Midjemåttet när jag blev gravid låg på 72cm
I dagsläget på 84cm
Det innebär att jag vuxit hela 12cm!!!

Här är ett par bilder att jämföra;
 

Lite har det nog hänt minsann ;)

Empan goes tjöckiiis.


Helg!

Hejhej! :)
Har inte hänt sådär jätte mycket i helgen... Mer än att vi varit ute och gått långromenad både lördag och söndag morgon trots att det varit gråmulet, duggigt och skittråkigt väder... Och sedan var till och med på gymmet en sväng och tränade (!!!) igår...
Eftersom jag har inte varit där på hur länge som helst känndes det riktigt skönt.. Körde lite axlar, rygg och armar...

Sedan tyckte vi uppenbarligen att vi var värda en varsin kebabpizza på kvällen...Hehe... Asgott! :P
Vi hade egentligen tänkt att gå på bio, men vi struntade i det och stannade hemma och kollade på filmen "Little miss sunshine"..

Nu borde jag egentligen plugga, men jag spar nog det till imorn tror jag... hm... *TRÅK*

Myskväll med Dessan & Michan

Halloj!
Igår åkte jag hem till Dessan direkt efter skolan. Eftersom båda var lite småhungriga så knallade vi ner och tog en varsin bugare på max, inhandlade mat och andra godsaker inför kvällen och sen kom Michan. Det var hur länge sedan som helst vi träffades alla tre så det var väldigt kul att änligen få göra det.
Vi lagade tacos och fikade jätte god kaffelatte och nya marabouchokladen "vinter" och pepparkaksballerina, till filmen twilight ( Som dessan förövrigt är helt besatt i) Jag hann dock inte se hela filmen eftersom min älskade kom och hämtade mig, för att jag skulle slippa åka hem själv i mörkret <3

Jag var ganska trött igår kan man säga. Vaknade vid halv 3 på natten av att dixie gnällde och upptäckte att hon kissat ner större delen av rummet och hennes säng. Det var bara att gå upp och städa. Tyckte så jäkla synd om henne så jag vet inte vad... Provsvaren från läkaren kom dock samma dag, och som tur var så var det någon typ urinvägsinfektion som kunde behandlas. Så nu får hon äta medicin!!!

Just nu håller jag på och lägger i en mörkröd toning i mitt hår för att få bort de grådassiga nyanserna jag fick i vissa ljus. Ska alldeles straxt gå o skölja ur färgen ;)


Onsdag och ledig!

Hej!
Idag har vi varit på djurkliniken igen och det ser inte så bra ut för dixis del. Hon kissar, o kissar o kissar. Det tar aldrig slut. Så antingen har hon åkt på en urinvägsinfektion eller så är det värre och har att göra med kaviartuben som hon åt upp i söndags. Men läkaren trodde inte att det hade något samband, men jag tror inte att det är helt omöjligt. Varför skulle hon helt plötsligt i samband med detta få en urinvägsinfektion? Hm. Konstigt :S

Var förbi Evelina en sväng oxå och tog en promenad till Arninge och kollade i några affärer. Hittade ingenting att köpa men åkte i allafall hem i ett par andra byxor, nämligen ett par assköna mamma-jeans som Evelina snällt lånar ut :) Tack vännen! Jag ska använda dem varsamt :P

Nu ska jag kolla min mejl och sedan börja dra mig mot Täby igen, hem till Mamma & pappa och käka middag. Faster och farmor är där och hälsar på så det är framförallt därför jag skall dit :)

Ha en toppen kväll!




Vad har hänt ?

Hejje!
Det har nu gått en helg och några dagar sen jag uppdaterade senast. Illa ;)

Kan ju börja med att berätta att vi var på AKUTEN med Dixie i söndags. Det lilla bustrollet hade lyckats få tag på en gammal kavartub och tuggat i sig. 
Väl på akuten blev hon röntkad, men då bilderna inte visade något så fick hon bara lite drop med B-vitamin och rådet att åka hem och käka sparris. Efter det här besöket var vi ungefär 4000kr fattigare, och det är ju precis vad man önskar såhär precis innan löning, ellerhur ;)

Kan ju även visa en bild på hur hon såg ut när hon fick dropp i nackskinnet...

 
(En liter vätska som enligt veterinären bara skulle bli en "liten bula"... )

Helt galet...

En till sak som kännts helt galet är att jag, både i söndags och måndags kväll, kännt av som små nervryckningar i magen. Och jag undrar om det kanske är bebben som börjar röra på sig... !?
Jag vill ju så gärna tro det iallafall :) *hoppas, hoppas*

Nu är det dags för mig att börja göra iordning middagen. Idag blir det fiskpannetter, potatis och fisksås :)

Bilder

Såhär ser min nya frisyr ut :)
Vad tycks?

 

Fredagsmys

Trots gråmulet och trist väder så var dagen rätt mysig ändå :)
Startade med en god frulle och tog mig därefter ut på en långpromenad i ungefär 50 minuter. När jag kom hem stekte jag pannkakor och käkade lunch tillsammans med älsklingen. Sen hoppade jag in i duschen och gjorde mig i ordning, eftersom jag skulle iväg och klippa mig.

Jag är jätte nöjd med resultatet och för att avslöja lite kan jag visa en bild jag utgick ifrån när jag klippte mig;




Så återkommer jag med en bild på mig när det finns...

Efter klippningen åkte jag in till täby och mötte syrran för en fika och shoppingrunda. Hittade två olika varianter på koftor till ett bra pris, som glatt fick följa med hem.

På kvällen bestämde vi oss för att åka hem till svärföräldrarna och äta lite god hemgjord pizza, sen åkte vi hem och tittade på idol-finalen! Och jag är såå jäkla nöjd med att Camilla åkte ut. Nästa gång får gärna Niklas åka....!

Snart ska jag iväg till jobbet!
Ni andra får ha en skön dag ;)

En tenta till avklarad

Halloj!
Idag har jag haft min tenta som jag gått och grämt mig över i flera veckor. Pjuh, äntligen över kan man säga.
Det var den andra i raden denna termin och nu är det bara att öppna böckerna i nästa ämne, och börja plugga till  tentan som är om två veckor...

"Gud vad jag älskar skolan!" :)

Igår fick jag något ryck och blev jätte sugen på coca-cola. Alltså en helt vanlig coca-cola, inte light, inte zero. Det har ju inte hänt på flera år! Jag brukar ju inte tycka om det. Men jag vart så sugen att jag var tvungen att springa ner till pressbyrån för att köpa mig en 50 cl:are. Och gud så jag njöt! Det var så gott att jag var tvungen att köpa en till idag till tentan.. Hihi..

Min plan för ikväll är S.O.S Gute klockan 20.00 på 5:an, och Lyxfällan klockan 21.00 på 3:an.. En myskväll i soffan med andra ord. Fredrik och Dixie är på brukshudklubben just nu och tränar. Så jag ska nog ta och surfa runt i cyberrymden en stund..

Ha en bra kväll!

Tidigare tankar och funderingar

Innan det blev officiellt att jag var gravid så förde jag dagbok under några enstaka dagar..
Jag tänkte att jag skulle dela med mig av dem :)

6 veckor + 3 dagar
Enligt räknarna på internet.
Känner mig lite halft illamående då klockan just nu bara är halv 9 och jag precis klivit ur sängen.Det första jag gick upp och gjorde var att dricka lite yoghurt, för jag vet att illamåendet brukar släppa om jag får nån mat i mig.... Men inte idag inte. Idag kändes det bara värre!! Det var nästan påväg upp igen... Men jag hatar verkligen att kräkas, det är det värsta jag vet, så på nåt underligt sätt lyckades jag faktiskt hålla kvar det...
Jag ska på hälsosamtal på måndag vilket är den första delen i inskrivningen. Jag ska fråga om jag kan få göra ett tidigare ultraljud för att se om allt är som det ska.
Jag har nämligen fått en lättare typ av komplikation, som visserligen kan vara ganska vanlig, men det har gjort att jag blivit lite orolig. Och orolig är det sista jag vill vara så det är lika bra och kolla till knytet, eftersom möjligheten finns..
Jag kan fortfarande inte förstå att jag är gravid på riktigt. Att jag ska bli mamma nästa år.
Det känns helt galet men så underbart på samma gång. Jag kommer nog inte förstå förrns magen börjar växa och barnet börjar röra på sig. Det måste vara en helt otrolig känsla.

Eftersom jag inte har varit hos någon barnmorska ännu så vet jag ju inte exakt hur långt gången jag är och när barnet kommer att komma. Så jag får heltenkelt nöja mig med förlossnings kalkylatorerna som jag hittat på nätet. Alla som jag har skrivit i har räknat ut att knytet kommer födas omkring den 12 april. Och att jag idag är inne på min sjunde vecka, eller 6+3 om man föredrar att säga så.
Och såhär står det på internet (minibebis.com) som händer i vecka 7:

Graviditeten vecka 6-10
Mellan vecka sex och tio växer embryot omkring tre centimeter och blir ungefär lika stor som ett plommon. Öron- och ögonanlag blir synliga och din bebis hjärna börjar dela sig till två hjärnhalvor. Bli inte förvånad om din nattsömn börjar störas av en del toalettbesök.

Gravid i vecka 7
Din bebis som kallas för embryo växer en millimeter om dagen. De små armarna sticker fram och hjärtat slår. Det syns nog inte på dig att du är gravid men troligtvis så känner du dig gravid.Det är lite roligt att läsa vad som händer vecka för vecka. Nu är det bara att hoppas på att barnmorskans räknare eller ultraljudet matchar någorlunda bra med detta så att jag slipper backa bakåt allt för mycket...

Jag vill ju bara att 12 veckor ska gå så att det blir lite stabilare...!


6 veckor + 5 dagar
Illamåendet vägrar släppa. Det är fortfarande inte så att jag spyr eller så men det ligger och lurar hela tiden. När jag tänker på mat, speciellt kyckling eller stekos. Men jag äter ju såklart ändå. Jag tänker på att det inte bara är jag själv som vill ha näring, utan också det lilla lilla knytet. Tanken på det gör att det blir lättare om än bara pyttelite... Dock äter jag ju sådant som är lättare att få ner typ soppa, mackor och annan mat som jag tycker om typ korvstroganoff med ris o dyl.

Häromdan käkade vi sushi (valde bort den råa fisken..) och det var nog det godaste jag ätit på hela veckan. Och idag är det fredag, så vi tar nog och gör en repris på det!! Har hört att ingefära ska vara bra mot illamåendet, och det får man ju alltid med när man köper sushi, så det blir ju två flugor i en smäll kan man ju säga.

8 Vekor i måndags ( idag är det onsdag)
Yeey! Veckorna går fort. Känner mig svullen.
Var på gynundersökning igår för att kolla att allt stog rätt till med pluttis. Enligt henne så såg allting bra och normalt ut, för såhär många veckor. Hon tyckte det var onödigt att jag skulle göra ett tidigare ultraljud, eftersom det både såg bra ut samt att jag fortfarande har gravidetets symptom som visst illamående, trötthet och spänningar i brösten..
Så nu är jag lugn... Bara 4 veckor kvar till det mest kritiska är över och jag själv kommer kunna se och känna livmodern i magen. När jag är i vecka tolv kommer jag berätta öppet om att jag är gravid.... Just nu är det bara mina närmsta som vet. Tihi :)

9 + 4 ( i tionde veckan )
Nu känner jag mig inte lika gravid längre. Känns jobbigt. Fast man ska ju inte oroa sig, för då blir det bara värre så jag får försöka tänka positivt och tänka att jag är den lyckligt lottade som slipper att må dåligt ;)
Fredag idag, på tisdag är det dags för inskrivning på mödravården, Sen är det bra en vecka kvar så är de 12 kritiska veckorna över.
Nicke påminde mig om att jag faktiskt redan gått 1/4 del av tiden, så jag blev glad. det går ju fort det här :) HIHI.. Längtar tills liten blir större och börjar sparka. det lär ju vara en helt otrolig känsla.... :D


Sen så var det inte så mycket mer. Just nu har jag precis gått in i vecka 15 och mår hur bra som helst.
Det är 5 veckor kvar till ultraljudet och jag känner på magen varje morgon och tycker mig känna livmordern straxt under naveln.
Jag längtar som attan till den 17 november!!!


Då börjar jag...

...Med en liten kort beskrivning av mig själv.

Jag heter Emelie och är 22 år. Jag bor och lever ihop med min älskade sambo Fredrik och vi har tillsammans en hund som heter Dixie och är av rasen Dogo Argentino. Vi letar för tillfället nytt boende samtidigt som vi väntar in vår lilla bebbe som är beräknad till den 11 april 2010.
Det här och ska bli en otroligt häftig och spännande resa, därför har jag valt att starta den här bloggen för att kunna skriva av mig och dela med mig av mina funderingar och upplevelser jag får under graviditetens gång...
Följ min resa i vardagen med plugg, jobb och annat vardagstjaffs :)

Välkommen! <3


RSS 2.0